Tønder indgår partnerskab med Jyllands-Postens Fond

jp logo  logoArbejdet med et nyt, topmoderne oplevelses- og formidlingscenter i Tønder tog torsdag aften et kæmpeskridt i den rigtige retning, da Jyllands-Postens Fond meddelte, at man både vil gå ind som sponsor med et beløb på 1 million kroner, men også fremadrettet vil være med som strategisk partner på det ambitiøse projekt, Zeppelin Tønder.
 
"Helt fantastisk vigtigt for projektet"
Sådan lyder ordene fra Tønders borgmester Henrik Frandsen, når han skal beskrive betydningen af, at Jyllands-Postens fond ved fondens årsmøde i Århus torsdag aften meddelte Tønder Kommune, repræsenteret ved borgmesteren, at fonden har besluttet at gå ind i arbejdet med opførelsen af et nyt og topmoderne Zeppelin Tønder.

Borgmester Henrik Frandsen glæder sig over, at Jyllands-Postens Fond bliver strategisk partner i det videre arbejde med Zeppelin Tønder
Helt konkret går Jyllands-Postens Fond ind med en økonomisk støtte på 1 million kroner. Men mindst lige så vigtigt er, at det fonden bag det store bladhus har givet tilsagn om at man som strategisk partner er med i hele arbejdet med at få Zeppelin Tønder gjort til virkelighed.

"En million kroner er mange penge, som vi er dybt taknemmelige for. Men samtidig må jeg understrege, at betydningen af, at have Jyllands-Postens Fond med ombord er enormt vigtigt, også fordi fonden har et fantastisk netværk og nogle vigtige erfaringer med store museale projekter", fortæller borgmester Henrik Frandsen.


Ambitionerne og visionen for projektet var noget af der vægtede tungt, da Jyllands-Postens fondsbestyrelse besluttede sig for at støtte projektet i Tønder. Og det er bestemt ikke hver dag, at Jyllands-Postens Fond går ind som strategisk partner og samtidig yder økonomisk støtte - sidste gang var i forbindelse med byggeriet af kunstmuseet Aros.

"Sønderjyllands rolle under 1. verdenskrig er en meget, meget vigtig, dramatisk og fascinerende del af vores fælles danmarkshistorie. Desværre er det også en del, som ofte er lidt overset, men det kan Zeppelin museet være med til at ændre på - ikke mindst når vi jo også til næste år skal markere 100-året for genforeningen i 1920, fortæller formanden for Jyllands-Postens Fond, Jørgen Ejbøl.
 
Det overordnede mål for Zeppelin Tønder er at skabe et oplevelses- og formidlingscenter, og skal være af en standard, som vil gøre det kendt ikke bare i hele Danmark, men også udenfor landets grænser. Et ambitiøst mål, men bestemt ikke urealistisk, mener Tønders borgmester.
 
"Vi står med en fantastisk mulighed for at skabe et helt unikt oplevelsescenter i Tønder, og interessen for projektet er stor. Jeg er overbevist om, at Zeppelin Tønder bliver helt fantastisk, og jeg glæder mig til den videre proces", fortæller Henrik Frandsen og tilføjer, at der skal rettes en stor tak til de mange lokale ildsjæle, hvoraf nogle gennem mere end 20 år har været med til at få det nuværende Zeppelin-museum op og køre og som også bliver en uvurderlig støtte i det videre arbejde frem.

Kontaktinformation

Henrik Frandsen, borgmester, Tønder Kommune: Mob: 21 24 40 89

Udskriv