• Holmen
 • torv
 • Kirkeogmolledammen
 • vid
 • hoejskole12013
 • Oldtispark
 • Makedspladsen
 • ggade
 • stuk12013
 • hostrup
 • Skarbaklokalhistorie
 • Muséet Holmen, Løgumkloster
 • Klostercaféen, Tønder
 • Løgumkloster set fra Mølledammen
 • Vidå Tønder
 • Musik- og teater højskolen, Toftlund
 • Oldtidsparken, Skærbæk
 • Markedspladsen, Løgumkloster
 • Gågaden, Tønder
 • Studenderkurset - STUK, Toftlund
 • Hostrups hotel, Tønder
 • Lokalhistorisk museum, Skærbæk

Kommende arrangementer i Syddanmark

The International Festival for Unique Handbuilt Sportscars
07 okt 2021 13:00 - 17:00
Klosterhallen
Testbegivenhed
08 okt 2021 08:00 - 14:00
Klosterhallen

Landdistrikterne får deres egen koordinator

Karin L KjærgaardKaring L. KjærgaardTønder Kommune har ansat Karin Lorenzen i stillingen som landdistriktskoordinator. Efter 25 år som frivillig i forskellige foreninger og ni år i kommunens landdistriktsudvalg gør hun nu fritidsinteressen til sit job.

Når Karin Lorenzen tiltræder i jobbet som landdistriktskoordinator den 1. maj, er det ikke planen, hun skal sætte sig tilrette i en ny stol. Hun skal derimod ud at køre. Besøge kommunens mange engagerede områder, mødes med de mange frivillige ildsjæle og hjælpe dem med, at gøre det endnu mere attraktivt at bo og leve i vores kommune.

Den viden om gode idéer og udfordringer, som landdistriktskoordinatoren får, skal hun bringe videre til Landdistrikts- og Bosætningsudvalget og relevante medarbejdere i Tønder Kommune.

- Det bliver rigtigt spændende, at vi på den måde, kan komme til at arbejde som team; udvalget, koordinatoren og fagpersoner i kommunen, og sammen gøre en positiv forskel for Tønder Kommune. Vi vil sammen optimere borgernes engagement og indflydelse, særligt gennem lokalrådenes
nærdemokratier, siger formanden for Landdistrikts- og Bosætningsudvalget Leif Høeg Jensen.
 
Der er masser af uforløste potentialer rundt omkring i Tønder Kommune, som den kommende landdistriktskoordinator kan være med til at folde ud, fortæller næstformand Finn Hansen.

Der var også i det tidligere Landdistritksudvalg et stort ønske at få ansat en landdistriktskoordinator i Tønder Kommunen. Finn Hansen glæder sig over, at det er lykkes for det nye udvalg at få politisk opbakning fra hele Kommunalbestyrelsen, til ønsket, som i flere år også har været stort hos lokalrådene.

- Og at vi nu får en koordinator med stor viden om kommunen og en vaskeægte ildsjæl i forhold til landdistriktsudvikling, ser jeg som et ekstra plus, siger Finn Hansen, som også ser meget frem til samarbejdet.
 
Karin Lorenzen kommer fra et job som journalist ved Digeposten og som kulturkoordinator i Skærbækcentret, hun har i over ti år været foreningsformand, sidder i lokalråd i Brøns, og så har hun i sin fritid interesseret sig for landdistriktsarbejde og har været valgt til kommunens landdistriktsudvalg siden etableringen i 2008.

Udvalgsposten i Landdistrikts- og Bosætningsudvalget må Karin dog overlade til en anden ildsjæl, nu hvor hun skal arbejde for udvalget. Men erfaringerne herfra er en af de ting, som ansættelsesudvalget har set som et plus for Karin, siger formanden.

- Hun ved både, hvordan der arbejdes i det politiske udvalg, hun kender alle facetter af det frivillige arbejde, og sidst men ikke mindst kender hun næsten alle kroge af vores kommune. Derfor ser jeg meget frem til samarbejdet med Karin som vores kommende landdistriktskoordinator, fortæller Leif Høeg Jensen.
- Jeg brænder for det her område og glæder mig til at komme i gang. Jeg skal være med til at understøtte arbejdet i landdistrikterne og lytte til deres ønsker og behov og sikre, at de oplever, at det er nemt at være frivillig. Jeg ser det som min fornemste opgave at få projekter til at glide og være områdernes kontaktperson ind i kommunen. Jeg er sikker på, at der hvor det fungerer godt, og projekterne kører, da kommer der også flere frivillige til, siger Karin lorenzen om sin nye stilling.

Hun vil især fokusere på at gøre mere af det, der virker, og mere af det der inspirerer til det gode liv på landet.

Privat bor den nye landdistriktskoordinator på et nedlagt landbrug i Brøns, i kommunens nordlige ende.
- Jeg har i mange år præsenteret mig som Karin med én gård, to jobs, tre børn og fire forskellige slags dyr, men i november flyttede den ældste datter hjemmefra, i julen døde vores æsel ,og nu har jeg jo så også kun et job fra 1. maj, så den præsentation skal jeg have justeret lidt, lyder det fra Karin Lorenzen.

Udskriv Email

Nyt fra Sydbyerne

Områdefornyelsens prik over I'et

traeplantningOmrådefornyelsen i Løgumkloster har stået på ii hele 2019, og her op til jul sættes nu en prik over det berømte i. Allétræerne langs Markedsgade, som ved arbejdets påbegyndelse måtte lade livet, bliver nu erstattet af ny store træer på begge sider af Markedsgade. En områdefornyelse, hvis stadie hidtil har virket lidt nøgent får med træernes tilbagekomst et langt mere venligt og hyggeligt præg. Det bliver flot, og der er noget at se hen til, når det blvier forår og de nye træer sætter blade. Til lykke til Løgumkloster.

Så lægges den første asfalt på Markedsgade

markedsgade280519Områderfornyelsen i Løgumkloster
Nu er første del af områdefornyelsen i Markedsgade nået så langt, at den første asfalt lægges igen. Den vestlige del af Markedsgade har de seneste måneder være genstand for gravearbejder og senere brolægning af parkeringspladserne i gadens nye linjeføring. Svinget fra Møllegade ind på Markedsgade er også lagt om, så man skal forcere et brostensbælte inden man kører ind på Markedsgade, og skal man ad Vestergade bliver der nu tale om et egentlig sving til højre. Formålet med denne omlægning i krydset Vestergade / Markedsgade / Møllegade er at sænke farten på biler, som kører ind i bymidten.
markedsgade280519Næste fase er godt i gang. Tønder forsyning og Løgumkloster Fjernvarme er færdige med at skifte vand- og fjernvarmerør i Markedsgades østlige ende, og snart blive belægningerne taget op for også her at give både fortove, parkeringspladser og gaden nye belægninger.
Ådalsparken bag Vestergade etableres nu også
For nogle uger siden blev træerne ud imod engen bag Vestergade tyndet ud, og nu er det egentlig anlægsarbejde gået i gang. På pladsen etableres et opholdareal med legeredskaber og -anlæg i et parklignende miljø med udsigt til engen.
aadalsparken280519Første store spadestik i Aadalsparken

Tønder Kommune klar med støtte til Østersfestival

oestersNår Danmarks Østersfestival løber af stablen til oktober, bliver det med Tønder Kommune som medarrangør og med Rømø som vært og omdrejningspunkt for en lang række events og begivenheder, der alle skal handle om østers. På udvalgsmødet i dag har Økonomiudvalget i Tønder Kommune besluttet at støtte østersfestivalen med 200.000 kroner.

Det er første gang, at Danmarks Østersfestival skal afholdes i sin nye og udvidede form, og det er Tønder Kommunes og idemanden bag Danmarks Østersfestival, Povl Lønbergs ambition, at festivalen i de kommende år skal etablere sig som en begivenhed, som vil tiltrække gæster fra hele Danmark og resten af verden.

Den store amerikanske avis, New York Times, har allerede meldt sin ankomst ligesom en række andre udenlandske medier og gæster har udvist stor interesse for Danmarks Østersfestival. Danmarks Østersfestival blev en realitet, da Tønder Kommune fik mulighed for at overtage, videreføre og videreudvikle Fanø Østersfestival, der har kørt de seneste tre år. Den mulighed takkede man ja til i Tønder, og det er borgmester Henrik Frandsen godt tilfreds med.
"Danmarks Østersfestival er et spændende arrangement, som jeg er sikker på vil tiltrække mange gæster til Rømø, og som vil bidrage til at sætte Tønder Kommune på både Danmarks- og Verdenskortet som en gastronomisk turistattraktion. Derfor er jeg glad for at vi i Økonomiudvalget har bevilget 200.000 kroner, og at Tønder Kommune er med ombord på et spændende projekt, som jeg er overbevist kan vokse sig større og større i de kommende år", fortæller Tønders borgmester, Henrik Frandsen.
Danmarks Østersfestival kommer til at tilbyde gæsterne en række events op langs vestkysten, men med Rømø som omdrejningspunkt. Det er på Rømø, at der bl.a. afholdes konkurrencen "Årets Østers Kok" og her at der bliver mulighed for at gæsterne kan smage en lang række topkokkes fortolkninger af østers, få fif til nemme tilberedninger, sende børnene i østerskøkkenet og tage på østers- og urtesafari.

"Jeg vil gerne takke politikerne i Tønder Kommune for at de går ind og bakker op om Danmarks Østersfestival. Jeg tør godt love, at det bliver et helt forrygende arrangement, hvor Rømø kommer til at danne en fantastisk ramme", siger Povl Lønberg.

Der er i forbindelse med det videre arbejde med planlægningen af Danmarks Østersfestival nedsat en arbejdende og ulønnet bestyrelse, der består af følgende medlemmer:
• Henrik Frandsen, Borgmester Tønder Kommune
• Marianne Kalb, partner, Kalb PR & Kommunikation og repræsentant for Tønder Erhvervsråd
• Iver Gram, Indehaver af Sort Safari, som arrangerer Sort Sol safari og østers safari i vadehavet
• Bodil Glistrup Thomsen, direktør, Feriepartner Rømø.
• Repræsentant udpeget af Rømø-Tønder Turistforening
• Mette Johnsen, Direktionsassistent i Novozymes
• Henrik Willert Nielsen, Direktør på Den kongelige Skydebane Sølyst i Klampenborg. Uddannet kok og tidligere Danmarksmester i østersåbning og dommer i en række østerskonkurrencer.
Danmarks Østersfestival finder sted 12.-14. oktober 2019 - i skolernes efterårsferie. Festivalens ambition er, at 10 pct. af danskerne spiser østers i 2028, at 10.000 mennesker til den tid besøger festivalen og at der i Tønder Kommune bliver skabt 20 nye, lokale arbejdspladser indenfor turisme og produktion/forædling