• Holmen
 • torv
 • Kirkeogmolledammen
 • vid
 • hoejskole12013
 • Oldtispark
 • Makedspladsen
 • ggade
 • stuk12013
 • hostrup
 • Skarbaklokalhistorie
 • Muséet Holmen, Løgumkloster
 • Klostercaféen, Tønder
 • Løgumkloster set fra Mølledammen
 • Vidå Tønder
 • Musik- og teater højskolen, Toftlund
 • Oldtidsparken, Skærbæk
 • Markedspladsen, Løgumkloster
 • Gågaden, Tønder
 • Studenderkurset - STUK, Toftlund
 • Hostrups hotel, Tønder
 • Lokalhistorisk museum, Skærbæk

Kommende arrangementer i Syddanmark

Forårsmærken
26 Apr 2019 18:00 - 01:00
Markedspladsen
Aktiv week-end
27 Apr 2019 10:00 - 23:59
Klosterhallen

Rabat på el-regningen i 2019 fra det SE ejede Evonet

SE rabatfordelingSE a.m.b.a. er en glad ejer, af Evonet, som nu har en klækkelig rabat på vej til sine 324.000 el-net-kunder

Evonet, der er ejet af det andelsejede energi- og teleselskab SE a.m.b.a., uddeler i 2019 en rabat til alle, som er tilsluttet Evonets el-forsyningsnet. SE glæder sig over Evonets beslutning, som har været et ønske fra både andelshavere og SE’s bestyrelse som følge af et godt 2017-resultat.

Fra 1. januar 2019 kan alle de kunder, som er tilsluttet Evonets elforsyningsnet, se frem til at modtage en rabat på transporten af deres strøm (net-tariffen). Rabatten bliver udregnet ud fra kundernes forbrug, og for en almindelig, privat husstand vil det udmønte sig i en rabat på 8,68 øre inklusive moms pr. kilowatttime.


Det er en nyhed, som glæder SE a.m.b.a., der ejer Evonet:

”Efter et godt resultat i 2017 står vi finansielt stærk som koncern. Vi vil i den forbindelse give et kapitaltilskud til vores datterselskab Evonet. Det har Evonet besluttet at omsætte til en rabatordning i størrelsesordenen af 200 millioner kroner,” fortæller Jens Erik Platz, formand for SE a.m.b.a. og fortsætter: ”Det glæder os naturligvis, da en rabat på net-tarifferne har været et ønske fra både vores andelshavere og SE’s bestyrelse,” afslutter Jens Erik Platz. 

Rabatten fra Evonet træder i kræft fra 1. januar 2019 og gælder året ud. Rabatten vil være at finde på alle kunders el-regning, uafhængigt af, hvem de køber deres strøm hos. Flere detaljer om priser (og rabat) for forskellige kundegrupper kan findes på Evonets hjemmeside: El-priser.

Udskriv Email

Nyt fra Sydbyerne

De første brosten er lagt i Løgumkloster

liv15Parkeringsbåsene i Markedsgade får brostensbelægning.Nogle steder kaster man med brosten, men i Løgumkloster lægger man dem. Lige nu er de første af slagsen ved at finde deres rigtige plads, hvilket i Løgumklosters områdefornyelse vil sige på de nye parkeringspladser langs med Markedsgades nye forløb.

På nogle af projektplancherne har det set ud som om, at belægningen i parkeringsbåsene langs Markedsgade ville få en anden karakter, men valget er altså faldet på gedigne brosten, hvilket korresponderer rigtig flot med den eksisterende parkeringsplads ved gøglerstatuen, hvor belægningen på hele pladsen er udført i brosten. Brostenene skaber imidlertid også en fin reference til hele Vestergade, hvor både kantsten og og belægning er udført i brosten af granit. Også kantstenene, som afgrænser det nye fortov og træernes areal er granit kantsten.

Disse første brosten giver et rigtig fint fingerpeg om, hvilken karakter hele Markedsgade vil få. Der bliver mere plads til fodgængere og de træer som erstatter de træer, som for få uger siden måtte lade livet i bestræbelserne på at løfte Markedsgades udtryk. Alt tegner til, at det endelige resultat for Markedsgade bliver rigtig flot.

Jens Møller tilbage i det politiske arbejde

Jens MøllerJens Møller, LøgumklosterKommunalbestyrelsesmedlem, Jens Møller, fra Løgumkloster fik for 3 måneder siden en blodprop i hjernen, og valgte som følge heraf at tage en pause fra alle gøremål - også sit politiske tillidshverv som kommunalbestyrelsesmedlem.
Nu 3 måneder senere har han fået grønt lys fra lægelig side til at gå i gang igen. Han har ifølge eget udsagn således også fået kørekortet tilbage, hvilket glæder ham meget. 
Venstre i Tønder Kommune havde ved Jens Møllers sygemelding muligheden for at erstatte Jens Møller med en suppleant i kommunalbestyrelsen i sygdomsperioden, men valgte i situationen ikke at gøre dette, og nu kan den markante politiker fra Løgumkloster altså igen indtage sin plads i kommunalbestyrelsen.

Grøbleriet blev åbnet efter endt renovering

groeb1Borgmester, Henrik Frandsen og formand for Højer Byudvikling ApS, Jørn Petersen i samtale ved åbningen af Grøbleriet i HøjerGrøbleriet! Man smager lidt på ordet, og første association er ordet grubleriet. At associationen er ikke helt hen i vejeret, blev bekræftet, da borgmester, Henrik Frandsen hold indvielsestalen, da Grøbleriet i går blev åbnet efter endt renovering.
Omkring et halvt hundrede mennesker fandt i går (24/4) vej til Storegade nr. 23 i Højer for at deltage i den festlige åbning af Grøbleriet, som er indrettet i den næsten 130 år gamle bygning beliggende Storegade 23 i Højer bymidte. Her har selskabet, Højer Byudvikling ApS, forestået renoveringen af bygningen under stor anvendelse af frivillige. Således kunne formand for Højer Byudvikling ApS, Jørn Petersen i sin indvielsestale fortælle, at 14-15 frvillige havde deltaget i renoveringsarbejdet, hvilket vidner om stor lokal opbakning til udviklingsinitiativer i Højer.
Borgmester, Henrik Frandsen, indledte åbningen med en tale, hvor han dels tog udgangspunkt i H.C. Andersens eventyr om den grimme ælling. Analogien gik på, at Storegade 23 havde været udset til at skulle nedrives, men nogle ville det anderledes, og efter en stor lokal indsats, har den nedrivningstruede bygning nu forvandlet sig til en smuk svane, som nu rummer et såkaldt destinationsudviklingscenter. Ud over denne analogi kredsede borgmesteren i sin tale om baggrunden for at navngive huset "Grøbleriet", som egentlig er et konstrueret ord med udgangspunkt i begrebet at gruble i kombination med ordet grøbler, som er betegnelsen for de mange små afvandingsgrøfter ude i marsken. Grubleri lød lidt tungt, men kombineret med grøbler, bliver navnet således både betenende for det lokale tilhørsforhold samt centrets fremtidige indhold og virke.
groeb2Grøbleriets daglige leder, Julie Bjerre Hermansen modtager en blomst fra Jesper Monsrud, som er iværksætterkonsulent i Tønder kommune.Iværksætteri og idéudvikling
Grøbleriet skal nemlig beskæftige sig med idéudvikling for Tønder Marsk området, ligesom det rummer mulighed for, at iværksættere kan få kontorplads i huset, som i stueetagen er enkelt og flot indrettet med lette, sorte kontormøbler og hvide vægge. Huset ledes til dagligt af Julie Bjerre Hermansen, som har fåret titlen destinations manager. Grøbleriet er således nu indviet, og interesserede kan se meget mere om Grøbleriet på Grøbleriets egen hjemmeside, hvor man bl.a. kan læse følgende om ejendommens historie:
Læs mere …