gul baggrund m logo copy

Løgumkloster får 3 millioner til at forskønne boliger

Afgrsning af omrdefornyelse Lgumkloster 800pxBoligejere i Løgumkloster kan søge tilskud til udvendig istandsættelse af deres huse og være med til at gøre byen endnu mere attraktiv

Ejere af boliger i Løgumklosters bymidte opført før 1960 kan nu søge støtte til udvendige renoveringsprojekter.

Som en del af områdefornyelsen "Liv i Løgumkloster" har Tønder Kommune i samarbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen afsat 3 millioner kroner til forskønnelse af Løgumklosters bevaringsværdige miljø.

Derfor har ejere af ældre udlejnings-, andels- eller ejerboliger i Løgumkloster i år og næste år mulighed for at få et økonomisk tilskud til renovering af deres bygninger. Tilskuddet gives til udvendig istandsættelse af boliger, der er opført før 1960, og vil typisk dække 30 til 50 procent af udgifterne.

Områdefornyelsen af Løgumkloster er allerede i fuld gang, og byfornyelseskonsulent Christel Ebsen, der arbejder for Tønder Kommune, håber, at de tre millioner kroner vil give boligejerne lyst til at være med.

- Byens gader og pladser er ved at blive renoveret. F.eks. omkring den gamle smukke fredseg. Men der er også mange bevaringsværdige boliger, og nu har vi ved en fælles indsats muligheden for at skabe et endnu smukkere og indbydende bymiljø i Løgumkloster, siger Christel Ebsen.

Kriterierne for, hvordan støttemidlerne fordeles, er først og fremmest, at boligen er fra før 1960. Men der skal også være tale om udvendig bygningsfornyelse som for eksempel nyt tag, facaderenovering eller nye vinduer og døre. Bygningen skal have et tydeligt behov for renovering, og så må projektet ikke være påbegyndt endnu.

Kun husejere med ejendomme inden for områdefornyelsens område kan søge af den nye pulje. Området omfatter det meste af Løgumklosters bymidte, dvs. den ældre bykerne.
- Kommunen er klar til at gå i gang og venter bare på at få de første ansøgninger ind. Vi vil også gerne være med i processen og besigtige ejendommen og drøfte forskellige muligheder, inden boligejeren beslutter sig for et bestemt projekt, forklarer Christel Ebsen, og fortsætter:

- Det samme gælder byens lokalhistoriske arkiv, hvor formand Vagn Lauritzen og leder Frede Gothardsen, også gerne står til rådighed og hjælper med at finde fotos og historien om netop din ejendom.

På www.loegumkloster.dk kan man under sektionen Liv i Løgumkloster finde flere detaljer om muligheden for støtte til bygningsfornyelse. Her er der også adgang til ansøgningsskemaet. Desuden kan man tjekke på kortet over områdefornyelsen, om huset ligger inden for afgrænsningen.

Fristen til første ansøgningsrunde er 1. juni 2019. Men har man ikke sit projekt klar til den tid, er der også en ansøgningsrunde i efteråret og i begyndelsen af 2020. Det er muligt at søge støtte, indtil de tre millioner kroner er uddelt.

Fakta om områdefornyelse i Løgumkloster

Tønder Kommune modtog tidligere 7,5 millioner kroner fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet til områdefornyelse i Løgumkloster fra 2017 til 2022. Formålet er at forny og forskønne byen med fokus på midtbyens bevaringsværdige miljø.

Nu tilfører Tønder Kommune og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen yderligere tre millioner kroner til områdefornyelsen. Pengene er øremærket bygningsfornyelse i form at støtte til udvendig istandsættelse af privatejede boliger fra før 1960 i den ældre bykerne.

Udskriv Email

Nyt fra Tønder Kommune

Feed ikke fundet.