Loegumkloster jul

  • cantral
  • markedsplads
  • perpetersen
  • post
  • slot
  • Central Hotel
  • Lav sol over Markedspladsen
  • Hjørnet af Slotsgade, Vestergade og Storegade
  • Kirkemusikskolen
  • Slottet

Kommende arrangementer

Handels Messias - Sønderjyllands Symfoniorkester
15 Dec 2018 16:00 - 17:30
Julekoncert - Klosterkoret
22 Dec 2018 19:30 - 20:30
Julekoncert - Miriam Winkler Hansen, sang
28 Dec 2018 20:00 - 21:00
Lykke-Per
08 Jan 2019 14:00 - 16:30

gul baggrund m logo copy

Nyt fra Løgumkloster

Løgumkloster Revy 2018 blev rig på alt

hushandelrevy2018Debutant, Jørgen Brodersen, som ejendomsmægler, som får besøg af noget så sjældent som en køber i skikkelsen af veteranen, Mona Christensen."Rig på Alt" er Løgumkloster Amatørteater Forenings  lette omskrivning af Tønder Kommunes nye slogan "Rig på Tur". Den omskrevne version blev samtidigt betegnende for successen for Løgumkloster Revy 2018. Den blev rig på alt lige fra en helt ny generation af aktører på scenen til antal publikummer i Den Gamle Biograf, hvor alle løjerne udfoldede sig. 

"Løgumkloster Revy 2018 vil for Løgumkloster Amatørteater Forening være den revy, hvor en ny generation af ihærdige og talentfulde unge amatørskuespillere har meldt deres succesfulde ankomst i foreningen. Med nye kræfter som Jørgen Brodersen, Ina Christiansen og Freja Bastian Skriver, har ungdommen for alvor markeret sig stærkt. Således fik debutanten, Jørgen Brodersen, også den interne udmærkelse, "Teaterklovnen", for sin præstation i årets revy. Også nye kræfter fra det lidt ældre segment meldte sig på banen i skikkelse af Peter Langberg og Tinebeth Hartkopf Mikkelsen, som havde deres revy-debut i Løgumkloster Revy 2018, Tinebeth bl.a. som den ene halvdel af duoen Misse og Cille. Peter Langberg gjorde det rigtig godt, som Sjællænderen i sketchen "Sjællænder møder Sønderjyde", som han også var medforfatter på sammen med revyens instruktør, Anton Schulz.

Gamle kendinge var dog også tilbage i folkekære karakterer som Fidde og Midde (Lilly og Anton Schulz), Cille og Misse (Mona Christensen og Tinebeth Hartkopf), Jens Møller karikaturen (Ernst Sørensen), ligesom "Fynboen" var tilbage i skikkelse af Ellen Reimer. Hendes mand, Kenneth Reimer underholdt med festtalen fra "Sure Gamle Mænd". Både Kenneth og Ellen Reimer havde dobbeltroller, idet de også var en del af revyorkestret, hvor også Jytte Sørensen og Peter Langberg denne gang var med. Til den gamle garde hører også Mikael Troldhuus, som personificerede borgmester Henrik Frandsen med den obligatoriske ironiske distance, som kendetegner revygenren. Den gamle kending, Ole Caspersen havde til forestillingen begået to tekster, "Hushandel i Løgumkloster" og "50 året for 68-hippierne", som han også selv spillede med i.

Trods sin unge alder, er Anne Luise Hartkopf-Mikkelsen allerede veletableret som både forfatter og skuespiller på Løgumkloster Amatørteaters scene. Således stod hun i årets revy for omkring en tredjedel af samtlige tekster, men brillerede også som skuespiller og sanger i flere af revyens numre. På lyspulten fik Peter Rasmussen og Finn Møgelbjerg en fin debut bag knapper og lamper.

Foreningen kunne søndag den 9. med den sidste revyforestilling i denne omgang konstatere, at 4 fulde huse vidner om et trofast publikum, som med deres medleven og respons inspirerer foreningen postivt til kommende arrangementer i foreningens regi. I kostumeafdelingen havde Ruth Rosenbæk tilvejebragt og skabt både gåse- og blomsterkostumer, og foreningens ligesom hun sammen med foreningens trofaste sminkør, Martha Marloth også sørgede for, at skuespillerne fremstod fine og markerede igennem hele revyen.

 

Kvium nu på Museet Holmen i Løgumkloster

Kvium1Museumsleder, Gertrud Yde Iversen, åbner her udstillingen "Skitsen" med Michael Kvium stående bagved.Kunstneren Michael Kvium er måske den danske billedkunstner, som er nået længst ud i den almene befolknings bevidsthed, Stort set alle påvirkes af den måde, hvorpå Michael Kvium gengiver menneskekroppe og -ansigter. Dystre og en smule sygelige i udtrykket. De er måske provokerende ærlige i deres udtryk i deres modspil til en verden, som hylder perfekte og polerede fremstillinger af virkeligheden.

Fra og med lørdag den 8. december kan ved selvsyn stifte bekendtskab med Kviums univers, og hvordan det bliver til, idet den ny udstilling "Skitsen" på Museet Holmen rummer 144 af Kviums skitser og forarbejder til hans billeder blev åbnet ved en meget velbesøgt fernisering. 

Michael Kvium selv var til stede ved ferniseringen og fortalte om, hvordan mange af hans skitser bærer præg af, at han stort set altid laver skitser, uanset hvilken situation han befinder sig i. Således nævnte han, at han i forbindelse med udvælgelsen af skitserne havde måttet strege mere private mødeaftaler og telefonnumre ud, idet de optrådte på samme papir, som bar skitserne. "Skitsen" løber frem til den 19. maj 2019. Du kan se mere om udstillingen her: "SKITSEN"

Læs mere …