• torv
  • springvand
  • vid
  • ggade
  • hostrup
  • Tønder torv med Klostercafé
  • Museum Sønderjylland
  • Vidå
  • Gågaden
  • Hostrups hotel

Kommende arrangementer i Tønder

Cykeltur med "VINGESUS"
08 okt 2017 10:00 - 13:00
Foredrag: Positivitet der virker! - Privat og på Arbejdet"
23 okt 2017 19:00 - 21:30
Huxi Bach - Ind Til Benet
22 nov 2017 20:00 -
Foredrag: Glade Børn og Voksne i Tønder
25 apr 2018 19:00 - 21:30

Nyt fra Tønder

25 års jubilæumskoncert med Løgumkloster Vokalensembe

IMG 1834 kopi

I 2017 er det 25 år siden, at Løgumkloster Vokalensemble blev stiftet, som et lokalt ”elite kor” af kirkens tidligere organist, Svend-Ingvart Mikkelsen.

Medlemmerne bestod dengang som i dag af rutinerede sangere, som enten har fået deres koriske opdragelse i lokale kor, større, velkendte kor i København og Aarhus, eller som har beskæftiget sig med musik som levevej.

Koret tilstræber at holde minimum én koncert om året i Løgumkloster Kirke, men er efterspurgt og har jævnlige optrædener i en stor del af landsdelen. På en typisk sæson afholdes 3-5 koncerter.

Koret har været beriget med 4 dygtige dirigenter gennem tiden. Korets medstifter og første dirigent er, Svend-Ingvart Mikkelsen, som på stiftelsestidspunktet var organist i Løgumkloster. Hans efterfølger i embedet som organist men også som dirigent for ensemblet blev Poul Skjølstrup Larsen, som stadig er organist ved Løgumkloster Kirke. Organist ved Sct. Chatarinæ Kirke i Ribe, Lotte Bille Glæsel, overtog så efter Skjølstrup embedet som korleder for ensemblet i en årrække. Den nuværende korleder er, Peter von der Osten, som har en lang musikkarriere bag sig både som musiker og korleder.

Alle 4 dirigenter vil være på podiet i forbindelse med jubilæumskoncerten den 1. oktober, og de vil hver i sær dirigere koret i et favorit-udvalg af numre fra deres ”æra”.

Programmet er sammensat for at vise korets spændvidde, som omfatter både viser, nyere nordisk, klassisk og musical musik.

Jubilæumskoncerten afholdes i forbindelse med Tønder Kommunes Kulturuge søndag den 1. oktober kl. 19.00 i 8-Kanten på Løgumkloster Højskole.

Entréen på 50 kr. inkluderer en forfriskning i pausen.

Ny borgerliste klar til kommunalvalget i november

thomasorting”Ny kurs. Sæt kræfterne fri og barren højere. Lyt til og udvis respekt for borgernes ønsker, idéer og behov”. Med dette budskab lanceres en Borgerliste forud for Kommunalvalget den 21. november.

Initiativtagere til Borgerlisten er Thomas Ørting Jørgensen, Grøngård/Lydersholm (billedet) og Lars Thomsen, Sæd. Der indkaldes til stiftende generalforsamling torsdag den 14. september kl. 17.00 i Tønderhallerne.

Hvorfor en Borgerliste?
I år fejrer kommunesammenlægningen sit 10 års jubilæum. I Tønder Kommune er meget gjort for at sikre en økonomi i balance og budgetter der holder. Svære beslutninger er taget. Skolenedlæggelser, samling af forvaltningen, løbende besparelser. Vilkårene har været vanskelige for byrådet i Tønder Kommune. Dette anerkender initiativtagerne. Men at fortsætte i samme spor de næste 10 år vil være en falliterklæring.

Derfor udtaler initiativtagerne Lars Thomsen og Thomas Ørting Jørgensen:

Læs mere …

Festlig og rørende dag for June og Peter Belli

IMG 4475 kopiAlle sejl var sat til. Den friske blæst spredte skyerne, så solen kunne skinne ned på Løgumkloster, som i dag (9/8) var rammen om June og Peter Bellis Guldbryllup

Dagens program indledtes med en reception for særligt indbudte gæster på Central Hotellet i Løgumkloster. Her var buffet med mange lokale produkter sponsoreret af lokaler fødevareproducenter afsluttet med en kop kaffe og brødtorte. Borgmester, Henrik Frandsen, holdt under dette programpunkt en flot og meget personlig tale for guldbrudeparret.

Herfra gik selskabet ned til Klostergalleriet, hvor Guldbrudeparret åbnede en lille særudstilling med en tidslomme fra midten af 60erne, hvor June og Peter mødte hinanden netop ved Kloster Mærken.

Nu gik turen videre i åben Landauer forbi Kyssebænken og mindepladen for June og Peter. Der var tid til kys på kyssebænken til ære for en meget talstærk skare af journalister og pressefotografer fra snart sagt samtlige medier i kongeriget. Pressefolk tog plads på yderligere to hestevogne, og nu gik turen via den smukke alle, Vestergade, hvor der igen blev gjort holdt. Denne gang ved dette års nostalgiske indslag på Kloster Mærken, en dødsdrom ganske magen til den, som Peter Belli kørte i, da han mødte sin June på Kloster Mærken.

Fra Vestergade gik turen nu videre til Løgumklosters smukke klosterkirke, hvor guldbrudeparret modtog velsignelsen ved en stemningsfyldt Gudstjeneste. Rigtigt mange havde valgt at overvære denne del af guldbryllupsprogrammet, så kirkebænkene var alle i brug. Sognepræst, Sten Haarløv fortog velsignelsen, og der blev sunget 3 salmer valgt af guldbrudeparret. Det var "Op al den ting, som Gud har gjort", "I blev skabt som mand og kvinde", samt "En yndig og frydefuld sommertid".

Den festlige dag afsluttedes med en åben reception på Centralhotellet, hvor mange af byens borgere, venner og bekendte lagde vejen forbi, for at hilse på guldbrudeparret. Politiker og lokal idémand, Jens Møller, havde taget initiativ til denne markering, som var bakket op af både kommune, handel og borgerforening. Det var på alle måder en festlig og rørende dag for alle.

Se billedserien her: Gulbryllup