• torv
  • springvand
  • vid
  • ggade
  • hostrup
  • Tønder torv med Klostercafé
  • Museum Sønderjylland
  • Vidå
  • Gågaden
  • Hostrups hotel

Kommende arrangementer i Tønder

Huxi Bach - Ind Til Benet
22 nov 2017 20:00 -
Foredrag: Glade Børn og Voksne i Tønder
25 apr 2018 19:00 - 21:30

Nyt fra Tønder

Fuldt hus til valgmødet i Løgumkloster

IMG 4887 kopiDer var fuldt hus, da klokken slog 19 i går aftes (16/11) på Løgumkloster Central Hotel. Hele det lokalpolitiske spektrum var repræsenteret ved deres kandidater til det kommende kommunalvalg tirsdag d. 21. november.

Arrangør af det store politiske møde var Løgumkloster Borgerforening, og formanden, Anton Schulz, glædede sig i sin velkomst over den fine tilslutning fra partierne og det store fremmøde af borgere, inden han gav ordet videre til mødeleder tidl. skoledirektør, Erik Larssen. Denne indledte mødet med at kridte banen op og sætte reglerne for aftenens forløb. 

IMG 4897 kopiMødet indledtes med en speed-dating, hvor politikerne gik på skift imellem 8 borde, hvor borgerne var grupperet med omkring 10 personer ved hvert bord. Formen satte skub i snakken, idet man dels var tæt på hinanden og dels havde den begrænsede tid som motivator for at få spørgsmål og svar sendt hen over bordet så koncentreret som muligt, inden politikerne blev sendt til næste bord. Det var ifølge både politikere og vælgere en forfriskende og god måde at komme tættere på hinanden på.

Efter en kaffepause, var det så tid til anden runde i form af en mere traditionel paneldebat, som fortsatte diskussionerne fra bordene men nu i plenum. Spørge- og talelysten var stor, og klokken blev næsten 22, inden mødeleder Erik Larssen kunne give politikerne lejlighed til at komme med et sidste indlæg på 1 minut til at runde aftenen af med.

Hvis man har haft en fornemmelse af, at kommunalpolitik skulle være en kedelig omgang, kunne man i går konstatere, at vilje og lysten til at deltage i debatten ikke fejler noget, og stemningen var alt andet end kedelig.IMG 4901 kopi

Gazelle til KALB

Gazelle til KALB kopiHvert år sætter Dagbladet Børsen navn på Danmarks hurtigst voksende virksomheder og kårer dem som gazellevirksomheder. I år er der kåret 1999 gazeller på landsplan, 232 af dem ligger i det syddanske – og KALB fra Løgumkloster er én af dem. 

En gazellevirksomhed er en virksomhed, der set over en fireårig periode har klaret skærene på en særligt fin måde. For at blive gazellevirksomhed skal man være et ApS eller et A/S, og man skal i løbet af fire regnskabsår hvert år have haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år.

Hos KALB er væksten øget med 110 % siden 2013 – en vækst, som de to damer i front for KALB, Kirsten von Wildenradt og Marianne Rosalie Kalb er stolte over: 

– I KALB har vi et motto, der hedder, at vi hver dag arbejder for at gøre os fortjente til den næste opgave. Vi vægter vores samarbejdsrelationer meget højt, og vi går langt for at sikre, at det samarbejde, vi har med vores kunder, kan mærkes på mere end én måde. Netop den tilgang betyder, at vi i langt de fleste af vores kunderelationer bygger på en høj grad af tillid og ægte samarbejde, og derfor holder vores relationer også i længden. Udover at vi har et fantastisk team, tror vi, at det i virkeligheden er historien bag vores gazellekåring.

Læs mere …

Universitetskoret lille MUKO til Løgumkloster

Lille MUKOLille MUKOEn institution i dansk korliv, universitetskoret lille MUKO, kan i år fejre 50 års jubilæum og tager i den forbindelse på en koncertturné til Jylland.

Onsdag den 18. oktober kl. 20.00 bliver det Løgumkloster kirkes tur til at indbyde publikum til koncert med dette fornemme kor. Da det i år er 200 år siden en af vores største komponister Niels W. Gade blev født, er han selvfølgelig på programmet.

Foruden Gade består programmet af musik Rued Langgaard, P.E. Lange-Müller, Felix Mendelssohn og Benjamin Britten. Koret dirigeres på denne turné af en af vores unge meget dygtige dirigenter, Jonas Rasmussen. Der er fri entré.