Spise
guiden


Håndværker

Guiden


Shopping

Guiden

  • hoejskole12013
  • hovedgade12013
  • kirke52013
  • musikogteater12013
  • stuk12013
  • Musik- og teater højskolen
  • Hovedgaden
  • Toftlund kirke
  • Musik- og teaterhuset
  • Studenderkurset - STUK

Kommende arrangementer i Toftlund

Gensyn med Yong-Choon Park
18 mar 2018 15:00 -
Film- og historietirsdage i Toftlund.
20 mar 2018 10:00 -
Småbørnsswing i Toftlund.
23 mar 2018 09:15 -
Hyggeaften på Toftegården
11 apr 2018 00:00

Nyt fra Toftlund

Vækstkonference 2018 trak mange deltagere

erhvervskonference1 

Vækstråd Tønder havde i går (15/3) inviteret til vækstkonference i ECCO Conference Centre, og interessen fra erhvervsfolk, turisbranchen og det politiske liv var stor, så alle stole var besat i da borgmester, Henrik Frandsen, kunne byde velkommen.

Konference byggede videre på det forarbejde, som har fundet sted igennem ca. 10 måneder, samt de konklusioner, man var kommet til på den første værkstkonference. Vækstrådet skal beskæftige sig med vækstfremme indenfor både turisme, handel, erhverv og kommunen.

Projektdirektør for Tøndermarsk Initiativet, Erik Jespersen, fik ordet umiddelbart efter borgmesteren. Han redegjorde for projektets status og ikke mindst, hvad der skal ske i 2018-2019, hvor man begynder at eksekvere mange af de tiltag, som den forudgående analysearbejde har medført. Hidtil har projektet indsamlet data og analyseret på disse med henblik på at kunne kvalificere fremtidige indsatsområder. Et iøjnefaldende resultat af disse analyser viser, at belægningsprocenten på overnatningssteder i Tønder Kommune ligger på lige godt 34%, hvor landsgennemsnittet for 2017 ligger lige omkring 60%, så her handler det om at få en bedre udnyttelse af kapaciteten, ligesom han slog på, at kvaliteten af turisttilbudene i Tønder Kommune skal hæves.

Repræsentanter for vækstrådet, Henning Nielsen, Anders Jacobsen og Martin Iversen, kom hver i sær med oplæg og emner til den efterfølgende worksop, hvor forsamlingen i grupper opsamlede ideer til indsatsområder, hvor der kan udvikles nye produkter og tjenester.

Dagen afsluttedes med et foredrag af direktør for Vækstrhus Syddanmark, Jani Lykke Methmann. Hun redegjorde for de mange muligheder Væksthus Syddanmark med 50 medarbejdere og en lang række værktøjer, kan bistå virksomheder til at udvikle sig. 

Dagen afsluttedes med tappas og networking, hvor man havde mulighed for at få snakket med hinanden - en disciplin, der måske ikke er så store muligheder for at dyrke i en travl hverdag.

ErhvervskonfhenrikfrandsenBorgmester, Henrik Frandsenerhvervskonf erikjespersenProjektdirektør for Tøndermarsk Initiativet, Erik JespersenerhvervskonfjanilykkemethmannJani Lykke Methmann