• Holmen
 • torv
 • Kirkeogmolledammen
 • vid
 • hoejskole12013
 • Oldtispark
 • Makedspladsen
 • ggade
 • stuk12013
 • hostrup
 • Skarbaklokalhistorie
 • Muséet Holmen, Løgumkloster
 • Klostercaféen, Tønder
 • Løgumkloster set fra Mølledammen
 • Vidå Tønder
 • Musik- og teater højskolen, Toftlund
 • Oldtidsparken, Skærbæk
 • Markedspladsen, Løgumkloster
 • Gågaden, Tønder
 • Studenderkurset - STUK, Toftlund
 • Hostrups hotel, Tønder
 • Lokalhistorisk museum, Skærbæk

Kommende arrangementer i Syddanmark

Mit Liv Som Preben Elkjær.
19 apr 2018 19:00 - 21:00
Tønder sport- og fritidscenter
Orgelkoncert - Kristian Marius Andersen
19 apr 2018 20:00 - 21:00
Løgumkloster Kirke

Nyt fra Sydbyerne

Kæmpe talent til Løgumkloster

Kristian Marius AndersenKrisitan Marius AndersenKæmpetalent til Løgumkloster kirke

Det er lykkedes at få den berømte organist Kristian Marius Andersen, kendt fra blandt flere TV-udsendelser og fra filmen ”Tangentspilleren” til at lave koncert i Løgumkloster kirke torsdag den 19. april kl. 20.00.
Kristian Marius Andersen blev ansat som organistassistent ved Herning Kirke i 2005 og kom under kirkens kantor Mads Billes vinger.
Han kom til Danmark fra England uden gyldige uddannelsespapirer, og uden nogen formel uddannelse overhovedet, men det var tydeligt for Mads Bille, at Kristian havde et kæmpe talent. Det var ligeså tydeligt, at Kristian havde et meget lille selvværd, og at han muligvis havde en psykiatrisk diagnose.

Kristian er nu diagnosticeret med Asperger syndrom. Han er bl.a. visiteret til at få hjælp af en hjemmevejleder to gange om ugen.
Kristian har svært ved at få sit privatliv til at fungere og har mén efter mobning som prægede hans barndom, men han er en enestående og dybt inspirerende musiker at samarbejde med, udtaler Mads Bille. Vi har optrådt i Notre Dame, i Berliner Dom, i Radiohuset og indspillet flere cd´er sammen og i det hele taget optrådt i mange ambitiøse og stressfyldte sammenhænge i forbindelse med Herning Kirkes Drengekor. Her er han checket og fuld af overskud, og kan overskue meget komplicerede musikalske sammenhænge.

Kristian blev færdiguddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i sommeren 2010 og i sommeren 2012 fra konservatoriets solistklasse.
Ved siden af sit flittige musikerliv ved Herning Kirke, spiller Kristian i alle mulige jazz relaterede sammenhænge blandt andet som pianist for MidtVest Pigekor.
Gennem sin musik har Kristian fået en vennekreds og en fanskare, hvor han er vellidt for sit rare væsen og dybt respekteret for sit enestående musikerskab.

Fire fantastiske kulturtilbud på en uge i Løgumkloster

Løgumkloster er byen, hvor det ene kulturtilbud afløser det andet. Man kunne passende sige, at i Løgumkloster er det kultur uge hver uge. Således også i den kommende uge (16-22 april 2018), hvor hele 4 fantastiske tilbud er på plakaten.

myrerVævermyrer samarbejder om at nedlægge et stort byttedyr. Via kommunikation med duftstoffer (feromoner) koordinerer myrerne deres angreb. Myrerne slår derefter byttet ihjel med myresyre fra deres giftkirtler. Samme gift bruger myrerne i små doser til at kurere hinanden med, hvis nogle individer er blevet inficeret med sygdommeTirsdag: Foredraget ”Myrer” i Den Gamle Biograf
I Den Gamle Biograf, som netop har lagt sal til 3 udsolgte amatørteaterforestillinger, er der allerede igen tirsdag den 17. April kl. 19 live i Den Gamle Biograf. Denne gang er det den tredje af i alt fire Livestreamforedrag fra Søauditorierne ved Århus Universitet. Denne gang er titlen på foredraget "Myrer". Det er et foredrag ved seniorforsker i insekt- og planteøkologi Joachim Offenberg, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet. I oplægget til foredraget hedder det: Myrerne opfandt landbruget længe før mennesket opstod. De organiserer sig som superorganismer og er på flere måder mere succesfulde end mennesket. Hør hvordan forskerne er begyndt at udnytte myrernes egenskaber til bl.a. biologisk bekæmpelse af skadedyr. I sandhed et emne af bred interesse. Man møder blot op i Den Gamle Biograf. Der er oven i købet gratis adgang til dette foredrag.

saalængejeglever

 

Onsdag den 18. april: ”Så længe jeg lever” og ølsmagning
Den Gamle Biograf viser onsdag den danske film ”Så længe jeg lever”, den meget omtalte og roste film om John Mogensens liv med eminent skuespil af Rasmus Bjerg i hovedrollen som John Mogensen. Filmen havde danmarkspremiere for ganske få uger siden. Forud for filmforevisningen indledes aftenen allerede kl. 19 med en ølsmagning, hvor Hans Nørgaard fra det lokale Vestslesvigs Bryghus serverer 3 smagsprøver på øl. Der er sodavand til folk, som ikke drikker øl.

Kristian Marius AndersenTorsdag den 19. april kommer et kæmpetalent til Løgumkloser
Det er for Løgumkloster Kirke lykkedes at få den berømte organist Kristian Marius Andersen, kendt fra blandt flere TV-udsendelser og fra filmen ”Tangentspilleren” til at lave koncert i Løgumkloster kirke torsdag den 19. april kl. 20.00.
Kristian Marius Andersen blev ansat som organistassistent ved Herning Kirke i 2005 og kom under kirkens kantor Mads Billes vinger.

Fredag den 20. april spiller Sønderjyllands Symfoniorkester i Løgumkloster Kirke

Whitney Reader 768x509Whitney Reader, DirigentFredag spiller Sønderjyllands Symfoniorkester under ledelse af Whitney Reader Rosinnis værk Stabat Mater. Solister er Carina Tybjerg Madsen (sopran), Francine Vis (alt), Joaquín Asiáin (tenor) og Teit Kanstrup (bas). Stabat Mater er et farverigt kontrastfyldt korværk, og det er Filharmonis Kor under ledelse af Alice Granum, som synger korsatserne. Se meget mere om dette arrangement her under: Det Sker

…endnu en fantastisk uge venter i Løgumkloster

Den Gale Enke i Løgumkloster blev en kæmpesucces

Den Gale Enke Trup”Vi har erfaring for, at vore teateropsætninger normalt kan trække 3 opførelser i Den Gamle Biograf, som kan rumme et publikum på 160 personer. Revyerne kan trække 4 fyldte sale, så det var rent publikumsmæssigt en kæmpesucces, at Den Gale Enkes 3 forestillinger praktisk talt var udsolgte, siger formanden for Løgumkloster Amatørteater Forening (LAF), Anton Schulz, efter at sidste forestilling af Den Gale Enke torsdag den 12. april var totalt udsolgt. Mange gik forgæves efter billetter på dagen for den sidste opførelse, så måske er der basis for at spille forestillingen igen på et senere tidspunkt.

Efter publikums reaktioner at dømme, har der også rent kunstnerisk været tale om en gedigen succes. Der var stående ovationer til den lille trup på 6 skuespillere og 4 bagscenefolk, som stod for lys, lyd, sceneskift, og sminke, da forestillingen torsdag var gået over scenen for sidste gang. Mange udtrykte efterfølgende stor begejstring skuespilpræstationerne men også for stykkets både muntre og eftertænksomme karakter og pointer.

Den Gale Enke trak over 3 aftener således 470 publikummer, og Løgumklosters indbyggertal på ca. 3.500 taget i betragtning svarer det til, at omkring 13% af byens indbyggere skulle have været i teateret. Publikum er imidlertid anderledes sammensat. Kombinationen af, at den kendte forfatter og amatørskuespiller Ole Caspersen, har skrevet stykket og Løgumkloster Amatørteater Forenings store bagkatalog af teatersuccesser spændende lige fra Scalarevyen 1925 over Cabaret til Haralds Køer, har stille og roligt opbygget et stort trofast lokalt publikum, men også omfattende mange, som kommer rejsende til Løgumkloster for at se amatørteater.

Læs mere …